The Green Monster

dinsdag, juni 25, 2013 Jaimie 16 Comments
Sinds gisteren ben ik begonnen met het drinken van groene smoothies, want ik wil namelijk gezonder gaan leven. Eerst leek het me niet te drinken, maar ik besloot het toch een keer te proberen. 
In een groene smoothie doe je 60% groente en 40% fruit, dat is in ieder geval de bedoeling. Sommigen doen er meer fruit in, omdat ze dat lekkerder vinden. De groente die je erin doet kan spinazie zijn, maar ook andijvie, broccoli of sla. Daarna doe je er andere groente in, fruit of een vloeibaar product om het iets meer drinkbaar te krijgen. Als je een tijdje op weg bent met groene smoothies drinken kan je er ook noten of zaadjes in doen. 
Ik heb heel internet afgezocht voor het perfecte recept. Voor mij hoefde het niet speciaal te zijn met allerlei noten erin, want ik ben tenslotte een beginner. Uiteindelijk kwam ik op dit makkelijke recept, een handje verse spinazie, 200ml sinaasappelsap en 1 banaan. Je kan het beste een blender gebruiken, want dat mixt alles het beste. Nou, en dan moet je het groene goedje in een glas schenken. Ik moest me mentaal en fysiek voorbereiden om dit te drinken, maar ik deed het... en het was lekker! Ja echt gewoon een lekkere, frisse smoothie. Ik raad het iedereen aan, want het is gewoon heel gezond en nog lekker ook. Op internet staan nog veel meer recepten en ik zal er zelf ook wat uitproberen voor jullie. Liefs, Jaimie


16 opmerkingen :

 1. Anoniem25/6/13

  Ahh, dat ziet er super lekker uit, en mooi meegenomen dat het ook nog gezond is ;) xxx,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ga ik echt onthouden! Ik ben namelijk heel erg opzoek naar dit soort recepten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou echt denken dat drankjes met spinazie vies zijn, maar ik heb er pas ook één geproefd met banaan en mango en dat was zo lekker! Die spinazie geeft echt lekker wat pittigs aan het sapje, mjammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zelf ook iemand die groene smoothies wil drinken maar totaal nog moet wennen aan de smaak. Heb al eens iets geprobeerd wat geen succes was, maar dit vind ik heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het ziet er ook niet heel vies uit, juist heel gezond, ik wil er nu ook een maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het klinkjt echt heerlijk! Ik ben er zó benieuwd naar! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik maak werkelijk nooit smoothie's, ik denk dat ik als ik begin het gewoon veilig met fruit ga doen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuke post, ik vind het niet echt lekker klinken vanwege de spinazie denk ik maar ga het zeker proberen haha omdat je zegt dat het zo lekker is. Ik heb nog zo'n smoothiemaker, dus ben benieuwd!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah ik maakte eerst heel veel smoothies en nu niet meer, binnenkort maar weer eens beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet heel lekker vind klinken, maar het ziet er best wel lekker uit. Misschien toch maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem25/6/13

  Het klinkt bijzonder, maar gelukkig was het lekker! Nu nog op zoek naar een blender en dan wil ik het ook wel eens proberen!
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. het ziet er nog best lekker uit, en dat terwijl ik helemaal niet van spinazie hou haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het lijkt me best lekker. Ik ga het denk ik ook is een keertje proberen! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem27/6/13

  superleuke nieuwe lay-out op je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ten eerste: Je hebt echt een leuke blog!
  Ten tweede: Je hebt er een nieuwe volger bij!
  Ten derde: Ik ga dit recept een keer uitproberen, want ik ben dol op smoothies! Ik maak altijd die lekkere drankjes in combinatie van allerlei soorten fruit! Zelfs ben ik erachter gekomen dat wortel en appel best lekker samen is. Je lay-out is echt mooi en goede foto's!

  Ciao,
  Jelle

  BeantwoordenVerwijderen