Vacation Egypt 2014

donderdag, februari 27, 2014 Jaimie 23 Comments

 photo 1IMG_5029_zps9a3c6eff.png
Hoi lieve lezers, eindelijk weer een artikel voor jullie. Na een tijdje in de knoei te hebben gezeten kan het eindelijk weer. Vorige week ben ik op vakantie geweest en waar naartoe? Egypte! Veel mensen willen er niet naartoe vanwege de burgeroorlog in het land en dat begrijp ik ook. Toch gaat het er heel rustig aan toe in Egypte. Alleen in Cairo is de onrust. Omdat er zoveel slechte verhalen zijn over de situatie in Egypte zijn er 45% minder toeristen en daar lijdt de bevolking heel erg onder.
Meer over mijn ervaringen en foto's zie je verder in dit artikel!

Egyptenaren zijn echt hele lieve mensen. Ze doen er alles aan om het je naar de zin te krijgen. Overal waar we liepen zei er wel iemand: 'heee Holland, alles goed?' en dan met een leuk accentje. Ze leven alleen in vervelende omstandigheden. Omdat het toerisme zo erg is gedaald, hebben ze geen goed inkomen. Bij de meeste taxi's waren wij de eerste klanten terwijl ze om 8 uur 's ochtends begonnen. En je zag het ook aan hoe het eruit zag buiten de resorts. Onafgebouwde appartementen, kinderen, honden, ezels die alleen op straat liepen. Taxichauffeurs vechten haast om je. In Egypte betaal je 10 Egyptische ponden voor een ritje met de taxi, dat is ongeveer 1 euro en daar zijn ze al zo blij mee. En ze doen trouwens altijd aardig als je uit Nederlands komt.
Tijdens de vakantie heb ik vooral veel gelegen op het strand. Het was er 28 graden met een lekker windje en in het water kon je ook goed afkoelen. Ergens in het midden van de vakantie ging ik met mijn ouders en zusje met de boot naar Mahmya. Dat is een privé-eiland waar grote boten niet mogen aanleggen, omdat daar één van de mooiste koralen van de wereld is. Tijdens de boottocht kwamen er opeens twee dolfijnen naast ons zwemmen, dat was zo gaaf! Ze houden heel erg van aandacht dus we gingen klappen, juichen en fluiten en ze bleven maar bij ons zwemmen. Echt wauw wauw wauw! Toen we dicht bij het eiland kwamen werden we met een kleinere boot opgehaald en naar het strand gevaren. Er was lounge muziek en het was zo luxe. Na een tijdje gingen we snorkelen een stukje van het eiland af. Dat was best spannend want het is diep en je voelt je eigenlijk machteloos. Maar het koraal was prachtig! Net het dorp van Spongebob haha.
Verder heb ik een kameel genaamd Oscar geknuffeld, ik zal hem nooit vergeten. Even tussendoor... ik heb nog nooit zo veel geschreven! Hopelijk kunnen jullie het nog een beetje aan. Als je trouwens blond bent en blauwe ogen hebt willen ze je allemaal aanraken, omdat het daar heel ongewoon is. Ik werd meerdere keren Shakira genoemd en ik heb geen idee waarom,want ik lijk helemaal niet op haar.
De laatste dag hebben we nog wat souvenirtjes gekocht. Ik kocht een 'Prada' portemonnee en een super leuke tas. Hij heeft een slangenprint en is lekker groot, een goede tas dus voor als ik ga logeren of op vakantie ga. Verder kocht ik een heel schattig kussensloop en een magneetje in de vorm van een kamelenhoofd.  Het was een vakantie om nooit te vergeten!

Nu nog één dagje school en dan heb ik weer vakantie, wat een leven!
Zijn jullie wel eens in Egypte geweest en wat zijn jullie ervaringen? Liefs, Jaimie

 photo 1IMG_5015_zps35d8996d.png
 photo 8IMG_5005_zps3b5bb91f.png
 photo 6IMG_4780_zps1f2cd780.png
 photo 4IMG_4888_zps455cf2b6.png photo 5IMG_4857_zps092ec4d4.png
 photo 7IMG_4740_zps1f16f8f6.png

23 opmerkingen :

 1. Wat een ontzettend mooie foto's! :)
  X Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw het ziet er geweldig uit! Egypte is zoo mooi, ik was er 2 jaar geleden ook en ik wil echt graag terug! Wilde ze jou ook voor 2 kamelen kopen? :')

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw wat een supermooie foto's! Vooral de eenna laatste vind ik erg gaaf!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat je naar Egypte bent geweest, het ziet er echt prachtig uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg mooie foto's! Zelf zou ik ook een keer naar Egypte willen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, mooie foto's! :) Ik ben twee jaar geleden naar Egypte geweest, het is een prachtig land en de bevolking is zo vriendelijk! :)
  xxx Nausikaä
  www.fashionatic.be

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, prachtige foto's. Ik zou nu ook wel naar de zon willen. Ziet er prachtig uit daar, ik ben nog nooit in Egypte geweest. Die zonsondergang en die foto van jezelf zijn zo mooi. Hoop dat je nog meer foto's van je vakantie op je blog plaatst, vind ik altijd zo leuk om te zien :)

  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een prachtige foto's! Egypte lijkt me echt heerlijk om naar toe te gaan en een prachtig land. Helaas ben ik er nog nooit geweest. Die foto van jou is echt super mooi, heel leuk met die schaduw op je gezicht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een mooie en jaloersmakende foto's, Egypte lijkt me prachtig dus ik zou er ook graag een keer heen gaan!

  xoxo Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, het ziet er prachtig uit!
  Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw hele mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wauw dat ziet er zo heerlijk uit, jaloers! Gelukkig heb je geen last gehad van de oorlog :)
  Liefs Rhoda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw wat een prachtige foto's! Gelukkig heb je geen last gehad van de oorlog. Ik zou zelf ook wel weer een keer naar de zon willen. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waaauw supermooi! Daar zou ik ook wel een keer naartoe willen, En je staat echt heel mooi op die foto bij de zee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw! Ik zou er ook wel naartoe willen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtig foto's en je vakantie klinkt heel tof! Ik ben nog nooit in Egypte geweest maar zou er best een keertje heen willen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw echt prachtige foto's! Je vakantie klinkt heel leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw prachtige foto's, het ziet er echt perfect uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw, wat geweldig mooi zeg, ik zou zo graag eens ver willen reizen! Prachtig!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen