Mijn plannen voor volgend jaar

zaterdag, april 12, 2014 Jaimie 19 Comments

 photo cana2_zpsa8cc4c45.png
Hi lieve lezers! Volgend jaar staat er heel veel te gebeuren. Ik ben al anderhalf jaar bezig met sparen voor een trip naar Canada. En deze week is er nog een idee in me opgekomen die ik graag wil waar maken volgend jaar. Ik dit artikel laat ik mijn plannen zien en hoe ik dit allemaal wil gaan doen. Het is een keer iets anders dan een outfitpost. Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen!

Juli 2015 ga ik met een groep van 11 personen naar Canada. In de groep zitten vrienden van mij en twee begeleiders via school. Het is namelijk een schoolproject, maar niet zomaar een. Op mijn school is het mogelijk om je dromen waar te maken. Je mag zelf een project bedenken en via school je doel bereiken. Zo ben ik dus op het idee gekomen met twee vriendinnen van mij om naar Canada te gaan. Maar wat gaan we daar doen? Het plan is om in Banff National Park twee weken te survivallen. Dus zonder mobiel, zonder normaal voedsel en zonder de dagelijkse gebruiksmiddelen. We moeten zelf vuur maken, onze tenten opzetten, rugzakken twee à drie meter hoog hangen en ja ook eten maken. Mijn doel is om uit te vinden of ik mezelf kan redden. Ben ik fysiek en mentaal sterk genoeg? Daar ga ik dan achter komen. Het is dus zeker geen tropische vakantie, we moeten wel iets doen om te overleven! Naast het kamperen gaan we hiken, kanoën en met onze gids allerlei dingen bekijken. Ook willen we met de groep naar Vancouver, Jasper National Park en Yoho.

 photo cana1_zps46635f67.png
Het is een hele opgave om naar Canada te kunnen gaan. Bij elkaar is het rond de 2000 euro, daarom was ik wel verplicht om vroeg te beginnen met sparen. Maar ik vind het helemaal niet erg hoor, ik kan namelijk over twee jaar zeggen dat ik mezelf heb gerend tussen de beren en bergleeuwen :) Wie kan dat nou zeggen? Nu moet je niet denken van: 'maar is dat kind dan helemaal niet bang?!' Want ooooh ja ik ben erg bang, misschien nog wel banger voor de vliegreis van 12,5 uur. Maar ook dat is iets waar ik later heel trots op terug mag kijken. 

Het geld heb ik al bijna bij elkaar, nou ja ik moet nog een paar honderd euro. Ik hoop dit snel te verdienen met werken, oppassen, spullen verkopen op Koninginnedag (Koningsdag) en nu met de kleding die ik op Marktplaats heb gezet. Gisteren heb ik veel oude kleding online gezet waaronder blazers, shirts en jurkjes. Wil je mijn advertenties bekijken? Dat kan hier: klik.

Ik ga trouwens ook nog naar Canada voor iets anders. Bij mij op school kan je een award winnen als je meer doet naast school volgen. De bedoeling is dat je op vier punten iets doet: studie, maatschappij, sport en cultuur. Als je alles hebt gedaan krijg je een bronzen award. Doe je net iets meer bij één van de punten kan je zilver of zelfs goud winnen. 
Ik wil de award behalen met de volgende ideeën: survival in Canada, fotoproject in Canada, EHBO cursus en een speciaal project in Zuid-Afrika.

 photo cana3_zps91bd62f3.png
In Zuid-Afrika wil ik gaan helpen bij een Horse Care Center. Hier staan paarden die in het verleden zijn mishandeld. Ik kan daar voor twee weken meehelpen door middel van de stallen uitmesten, kinderen lesgeven, de paarden trainen en weer vertrouwen in de mens te geven en het maken van buitenritten. Ook dit project kost veel geld helaas. Ik moet dus eigenlijk wel heel rijk zijn om dit allemaal te kunnen betalen. Maar het is het allemaal waard. Dit alles moet gaan gebeuren in de meivakantie van 2015 of 2016.
Het kan zijn dat het paardenproject gaat veranderen, want ik weet niet of het allemaal gaat lukken met sparen. Als het niet lukt wil ik alsnog ergens helpen met dieren.

Zoooo dat was het, mijn gehele plan voor volgend jaar. Ik heb trouwens heel veel bewondering voor je als je dit verhaal helemaal hebt gelezen. Ik ben allang in slaap gevallen door het lezen van mijn eigen verhaal haha.

Hebben jullie eigenlijk grootse plannen voor de toekomst? Liefs, Jaimie

19 opmerkingen :

 1. Zo ontzettend gave school heb je, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een super toffe plannen! En wat super leuk dat je school dit doet! Jaloerss! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat gaaf allemaal zeg! (waar zit je op school? Haha) Die trip naar Canada lijkt me zelf ook heel gaaf!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een plan! Lijkt me heel leuk om dat soort landen te bezoeken, maar ik heb nog niet echt plannen voor de toekomt helaas..

  liefs Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wouw wat een mooie plannen zeg! Klinkt echt heel goed.
  X Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk om te lezen! Wat tof dat je al zo lang aan het sparen bent om naar Canada te gaan, ik denk dat het echt een hele toffe ervaring gaat zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem12/4/14

  Wat een geweldig idee zeg! Ben benieuwd naar je ervaringen! Heel veel succes met sparen! :) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Enorm gaaf! Canada is een grote droom van me, maar het geld plus het feit dat niemand mee wilt houdt me tegen. Op welke school zit je? Klinkt echt geweldig namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gave plannen heb je! Lijkt me super om dat ook allemaal te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw super gaaf dat je school dat doet! Kisses

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaaf Jaims!! Wist al dat je naar Canada ging (en daar hard voor aan het sparen was) maar wist niet dat dit namens school was en over die award en de paarden. Wel een vet bijzondere school dat je zoiets mag organiseren om je doel te bereiken, echt te gaaf. Ik wou dat mijn school dat ook deed. Ook leuk welke projecten je allemaal wilt gaan doen. Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen.
  Ik heb al een keer 10 uur gevlogen (vorige week toevallig haha) en het valt heel erg mee. Lekker filmpjes kijken en voor je je het weet is het nog maar 3 uur en je krijgt genoeg te eten en drinken en je kunt dan nog kletsen en dan ben je er alweer. Ik zou eerder zenuwachtig zijn voor dat survivallen! Ik snap niet hoe je dat vol gaat houden. Graag hoor ik al je verhalen als je terugbent, die moet je wel bij gaan houden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa ik wil het ook allemaal gaan bijhouden, maar tja wifi in een bos is een moeilijke. Ik zal het eens navragen ;P

   Verwijderen
 12. Wauw wat gaaf. Super leuk dat je school dit doet, lijkt me super gaaf om 2 weken te survivallen. Wel moeilijk, ik weet niet of ik het zou volhouden! Canada lijkt me echt super mooi. Ik hoop voor je dat je wel je camera mag meenemen haha ;) Kamperen in Canada, wauw lijkt me zo vet. En nee hoor, ik vind dit heel interessant om te lezen en ik val er zeker niet van in slaap haha! Ik heb nog niet veel plannen, alleen Amerika eind van dit jaar! Ik ga naar Los Angeles waaah!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, super gaaf! Ik ga deze zomer zelf ook naar Zuid-Afrika om daar vrijwilligerswerk te doen en dat kost ook bijna 2500 euro.. Heel veel geld, maar ik denk dat het een geweldige investering is die een onvergetelijke ervaring op gaat leveren! Wat een bijzonder systeem op jouw school, echt heel vet dat ze dat zo hebben gedaan.. Ik wou dat dat bij ons zo was! Ik vind het super knap van je dat je van plan bent om zo back to basic te gaan, ik denk dat ik daar nog best wel moeite mee zou hebben, maar alles went natuurlijk. Daarna zul je alles wat je hier hebt vast veel meer realiseren en waarderen. Echt heel mooi en bijzonder allemaal, zeker iets om heeeel erg naar uit te kijken natuurlijk! Succes met sparen, maar dat komt vast goed. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Whiee super gaaf jaim! Dat survivallen lijkt me echt zo eng en moeilijk, repect gurl ;) En zuid afrika lijkt me ook geweldig om eens heen te gaan, much jealous.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ahhh, wat gaaf dat je school dit mogelijk maakt! Ik hoop dat het lukt met sparen, want allebei de projecten klinken echt heeel tof en leerzaam! Mooie plannen, leuk om te lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Waaah super gaaf zeg! Dapper dat je gaat survivalen, het klinkt heel erg tof (maar ook wel een beetje eng).
  Je Zuid-Afrika plan klinkt ook heel erg gaaf, welk project is dat precies? Het lijkt me ook wel mooi om een keertje zoiets te doen. :)
  Zo'n post vind ik trouwens heel leuk om te lezen, dus hopelijk komen er nog meer verhalen over haha.

  Die award waar je het over hebt, is dat de Duke of Edinburgh award? Daar had ik toevallig voor mijn PWS onderzoek naar gedaan, maar toen konden we maar weinig Nederlandse scholen vinden die eraan meededen. Kennelijk zit jij op één van die scholen die wél meedoet, ik vind het een super goed initiatief! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa dat is inderdaad die award! Wat grappig dat mijn school één van die scholen is :)

   Verwijderen
 17. Wat gaaf dat jouw school helpt om zulke projecten op te starten, dat wil ik ook wel! Echt ontzettend leuk dat je naar Canada gaat, zo stoer om te overleven in de wildernis! Ik denk dat ik het nog geen eens hier in ons landje uit zal houden, haha! Dat paarden project lijkt me ook heel tof, sowieso heel goed om een goed doel te helpen! Alvast heel veel voorplezier en succes met rijk worden, haha!

  BeantwoordenVerwijderen