Carrotcake recept

dinsdag, juni 03, 2014 Jaimie 14 Comments

Image and video hosting by TinyPic
Carrotcake... OH WAT HEERLIJK! Ja dit taartje behoort echt tot mijn top 3 taarten. Van de week maakte ik hem zelf en ik laat jullie weten hoe je hem maakt.

Wat heb je nodig?
Voor de taart:
- 150 gram roomboter
- geraspte wortel (ik heb 125 gram gebruikt, maar je kan ook zeker meer gebruiken!)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- snufje zout
- 125 gram walnoten (in kleine stukjes)
- eventueel wat rozijnen

Voor de mascarponecrème als topping:
- 100 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
- 75 gram boter (op kamertemperatuur)
- 125 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille aroma

Verwarm de oven voor op 175 graden. Je gaat eerst het beslag voor de taart maken. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar, behalve de walnoten en rozijnen. Mix het zo'n 4 minuten door. Doe daarna de walnoten en rozijnen erbij en mix het nog even snel door elkaar. Dit mengsel doe je in een taartvorm. Zorg er wel voor de je hem hebt ingevet of dat er bakpapier in ligt. De taart stop je ongeveer 45 minuten in de oven. De taart mag er wel wat smeuïg uitkomen, dus hij hoeft niet helemaal droog te zijn van binnen.
Ondertussen maak je de topping. Hiervoor mix je gewoon alle ingrediënten door elkaar. Als de taart is afgekoeld kan je hem door het midden snijden en smeer je er een klein laagje mascarponecrème tussen. Als laatst maak je de taart af door de crème op de bovenkant te smeren. 

Ik raad jullie de taart echt aan, hij is super lekker! Het recept is trouwens van Culy.nl, op die site staan ook nog veel meer lekkere recepten. 

Liefs, Jaimie
Image and video hosting by TinyPic

14 opmerkingen :

 1. Carrotcake is zo lekker, vooral die crème erbovenop... <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah lekker! Ik ben echt benieuwd naar hoe worteltaart smaakt!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmmmm carrotcake is zo lekker! Door jouw artikel ben ik er meteen aan herinnerd dat ik het nog een keer moest bakken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze ziet er zoo lekker uit! Ik moet echt een keer weer carrotcake bakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het nog niet aangedurfd 'm zelf te maken maar deze ziet er heeeerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thanks voor het recept! Ik ga het binnenkort een keer maken :) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit ziet er fantastisch uit! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit ga ik een keer maken, lijkt me zo lekker! Of jij maakt het binnenkort voor mij ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Is er nog over? Dan kom ik langs haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. i want it for meeeee

  NEW OUTFIT IN THE BLOG: READY FOR THE MATCH
  http://showroomdegarde.blogspot.com.es/2014/06/ready-to-match.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oehhh ziet er heerlijk uit! Moet ik ook maar eens uitproberen! Kisses

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mmm, heerlijk! Ik weet nog dat, toen ik net bij de hema werkte, ik ook eens overgebleven worteltjestaart mocht proeven. Ze hadden niet gezegd wat het was, dus toen ik erna kreeg te horen dat het worteltjestaart was, was ik zo benieuwd! Liefs, Jolijn - http://theblogbubble.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lijkt me echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben echt dol op carrot cake, dus dit lijkt me een heerlijk recept. Thanks for sharing :)

  BeantwoordenVerwijderen