Refresh yourself

vrijdag, juli 18, 2014 Jaimie 6 Comments

Image and video hosting by TinyPic
In de zomer zijn we allemaal net iets dorstiger dan in de winter. Je zweet je soms kapot en het is dan ook erg belangrijk om goed te drinken. Bij drinken denk je vaak meteen aan water. 'Laat ik even een flesje water drinken'. Nu zijn er ook genoeg andere lekkere drankjes in plaats van water. Het lijkt me leuk om die met jullie te delen, zodat jullie deze vakantie kunnen genieten van een drankje tijdens het lezen van een tijdschrift.

Als eerste laat ik jullie kennis maken met de Mojito! Deze is normaal gesproken met alcohol, maar je kan hem ook maken met sprite, mintblaadjes en limoen. Je voegt er een paar ijsklontjes aan toe of crushed ice en je hebt een heerlijk verkoelend drankje.
Image and video hosting by TinyPic
Iedereen kent de smoothies wel. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ook dit is erg lekker in de zomer en ook nog eens super gezond. Ik hou vooral van de simpele aardbei-banaan smoothie met een paar ijsklontjes er doorheen. Ook vind ik groene smoothies heel lekker. Met bijvoorbeeld banaan, sinaasappel en spinazie.
Naast de smoothie heb je ook gewoon verse sap. Je kan sinaasappels gebruiken, maar ook citroen, watermeloen of grapefruit.
Image and video hosting by TinyPic
En dan de wereldberoemde Pina Colada, oooh wat hemels! Dit drankje is vooral gebaseerd op kokosnoot en ananas. Ook bij deze cocktail heb je, net als bij de mojito, een alcoholvrije variant. Die maak je door ananassap, kokosmelk en slagroom bij elkaar te voegen. Mmmm...
Fruitwater is op het moment een hype en dat is logisch, want het is super lekker. Ik snijd vaak citroen in schijfjes, maar je kan ook komkommer, aardbeien of iets anders gebruiken. Gewoon proberen zou ik zeggen.
Image and video hosting by TinyPic
Eén van mijn favorieten, ijskoffie. Niet echt gezond, maar wel erg lekker. Op internet heb je verschillende varianten. Ik maak hem door Wiener Melange te gebruiken.
En dan de laatste, kokoswater. Dit moet je echt lekker vinden. Ik dronk het laatst bij RTL Zomerfestival en die was zo ontzettend lekker. Maar soms is juist niet lekker. Misschien ligt het gewoon aan de kokosnoot... In ieder geval wel gezond en erg verfrissend.

Welk drankje vinden jullie nou echt lekker voor in de zomer? Liefs, Jaimie

6 opmerkingen :

 1. De mojito is zo lekker, ik ga hem zeker eens maken zonder alcohol!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er allemaal zo heerlijk uit! Smoothies blijven bij mij op nummer 1 staan, maar ik drink dat fruitwater de laatste tijd ook steeds meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaah, ik krijg dorst! Ik hou vooral van smoothies (groene moet ik is een keer uitproberen) maar fruitwater vind ik de laatste tijd veeeel lekkerder dan eerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal lekkere ideetjes ik drink nu veel water met fruit vooral citroen of met framboos erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oehh wat een leuke inspiratie! Ik krijg er dorst van! Het ziet er allemaal zo lekker en verfrissend uit! Smoothies zijn echt heerlijk! En die Pina Colada klinkt ook super lekker! Die ga ik proberen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah Jaim dit is zoo handig! Dit ga ik even uitprinten ouzo, want dit gaat zeker mee op vakantie! Ik kan nu al niet wachten haha x

  BeantwoordenVerwijderen