DIY Schoolschriften

zondag, augustus 17, 2014 Jaimie 16 Comments

Image and video hosting by TinyPic
Voor een deel van Nederland zal morgen school weer beginnen en de andere delen hebben nog één of twee weken vakantie. Ik denk dat er nu veel mensen bezig zijn met alle spulletjes voor school in huis krijgen. En wat dacht je van boeken kaften! Het leukste is natuurlijk dat je schriften niet zo saai zijn. Ik krijg in ieder geval veel meer zin in school als mijn spulletjes er leuk uit zien en daarom heb ik vandaag voor jullie een DIY. Mensen die morgen al naar school gaan... pak nog even je schriften erbij, want deze DIY's moet je even uitproberen.

Op de bovenste foto zie je mijn agenda en twee schriften. Ik ga het even hebben over het rechter schriftje. Hij is lichtroze en ik vond hem nogal saai, dus heb ik wat kaftpapier op maat geknipt en er omheen gevouwen. Ik ben al jaren verslaafd aan dit kaftpapier. Eigenlijk gebruik ik het vaker om er envelopjes en andere dingen mee te maken dan voor het kaften van mijn boeken. Het papier heb ik er helemaal omheen gedaan en de uitstekende flapjes heb ik naar binnen gevouwen, dat ziet er mooier uit dan als je het afknipt. Toevallig heb ik van mijn ouders een stempel gekregen met de letter J en die vond ik wel leuk om te gebruiken. Een extra leuke manier om je naam er op te schrijven. Daarboven zet je dan het vak neer, dit kan je ook doen met stempels.

Image and video hosting by TinyPic
Dan dit schriftje. Ik vond een mooie foto met een quote in een tijdschrift. Doe het er omheen en eigenlijk ben je dan al klaar. Goed lijmen aan de randjes, zodat het papier vast blijft zitten. Je kan natuurlijk ook zelf een quote verzinnen en erop schrijven.
Op het schrift ligt een ander klein schriftje. Deze heb ik gepimpt door er deze veren op de plakken. Zoek drie leuke veren op internet of een ander leuk plaatje. Ik word bijvoorbeeld heel erg geïnspireerd door de tekeningen van illustrator Oana.
Image and video hosting by TinyPic
Rechts zie je mijn agenda voor dit jaar. Wat heb ik gedaan? Ik kocht een hele simpele agenda bij de Hema, want ik wilde hem zelf opleuken. Nu heb ik het nog netjes gehouden. Ik heb mijn naam er op geschreven in twee verschillende lettertypes. Heel eenvoudig, maar echt super leuk vind ik zelf! Misschien ga ik hem nog leuker maken door een stempel ergens neer de zetten of door washi tape te gebruiken.

Drie simpele 'Do it youselfs', maar het maakt een enorm verschil! Liefs, Jaimie

16 opmerkingen :

 1. Heel erg leuk geworden! Het veren idee is ook super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk versierd. :) Ik heb toevallig ook die agenda van de HEMA om er een DIY mee te doen, ze zijn er perfect voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke diy! ben zelf ook van plan om die agenda te kopen voor een diy :)

  liefs Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er zo leuk uit! Ik ben ook al begonnen met alles diy'en, en het is zo leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel tof! Helaas heb ik geen schriften meer nodig voor school :(.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel gaaf gedaan! Helaas heb ik geen schriften meer nodig.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuk gedaan! Zelfgemaakte schriften zijn eigenlijk veel leuker dan 'kant en klare'!
  liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je agenda ziet er erg mooi clean uit, leuk bedacht met het opschrift zo. Dat school al weer begint, uni begint pas begin september!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahh wat ziet het er mooi uit!! Vooral dat schrift met die quote en foto vind ik echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat onwijs leuk gedaan!

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad het ziet er onwijs leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leeeeuuuk! :D Ik was ook al van plan om iets te doen met mijn schoolschriften. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuke DIY, echt leuk origineel :)

  BeantwoordenVerwijderen