Mallorca #1

vrijdag, augustus 01, 2014 Jaimie 13 Comments

Image and video hosting by TinyPic
Hoi lieve lezers, daar ben ik weer! Voor twee weken ging ik met mijn ouders en zusje naar het eiland Mallorca. We huurden daar een appartement en hebben lekker vakantie gevierd. Het was echt ontzettend leuk! Ik was er nu voor de vijfde keer, maar het blijft toch altijd weer een bijzonder eiland. Eén week hadden we een auto gehuurd en hebben we veel prachtige plekjes ontdekt. Dit is mijn eerste artikel over Mallorca. In de aankomende artikels zullen jullie hotspots zien van het eiland en nog meer mooie kiekjes.

Mallorca is één van dè feesteilanden van de wereld, het ligt naast Ibiza en Menorca. Net als op Ibiza komen er veel jongeren naartoe om te drinken en te feesten. Je hebt een ontzettend leuke boulevard met bijvoorbeeld de Pacha om naartoe te gaan en daarbij ook nog leuke kroegen. Toch is er een hele leuke afwisseling op Mallorca. Je hebt namelijk een gedeelte waar je kan feesten, maar je kan er ook heel goed een rustige vakantie vieren. Dus geen last van dronken mensen.
Ik zat in een appartement midden in de hoofdstad Palma. Tegenover was een heel leuk zaakje waar je lekkere koffie kon halen of een pizza kon eten. Bijna alles was op loopafstand en naar het strand moesten we de bus (voor maar 1,50 per persoon) nemen of met de taxi gaan. Dan gingen we bijvoorbeeld naar Cala Major, ook een heel leuk strand.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
De broodjes hierboven heten Ensaïmadas. Typisch Mallorcaans! Het is een opgerold broodje die zoet wordt gemaakt door de poedersuiker. Niet heel bijzonder, maar wel erg lekker!
Image and video hosting by TinyPic
Prachtige zee hè? Hier gingen we naartoe met de auto. Dit plaatje kan je schieten tussen de plaatsen Alcúdia en Can Picafort in.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

13 opmerkingen :

 1. Je hebt echt prachtige foto's gemaakt Jaim :) Het ziet er allemaal prachtig uit. Ik wil ook naar mallorca haha! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem1/8/14

  Mooie foto's! Mallorca staat nog op mijn lijstje om eens heen te gaan, die afwisseling lijkt me namelijk ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, prachtige foto's! Ik ben nu ook nog op Mallorca. Wij zitten nu ook in de hoofdstad. Ik ben benieuwd naar Pacha, daar zijn we nog niet geweest :) Liefs, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk! Mallorca lijkt me echt geweldig.
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat is het daar mooi, ik heb nu zin om weer op vakantie te gaan!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauwie wat een mooie foto's! Genieten!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's! Ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mallorca lijkt me geweldig! prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw!! Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Mallorca lijkt me echt heel mooi! Nu wil ik er ook heen! haha. Ik ben echt benieuwd naar je andere verslagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een mooie blauwe heldere zee, wat ben ik jaloers. Veel plezier geniet ervan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele mooie foto's! Ik ben ook echt verliefd op Mallorca, sinds 4 jaar terug gaan we elk jaar :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem7/8/14

  Wauw, hele mooie foto's! Leuke blog heb je ook! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het lijkt me er erg mooi, prachtige foto's heb je gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen